De testlocatie wordt ingericht in leer-werkbedrijf De Bolder (Reijer Keijserstraat 8) in Den Burg. Deze is elke dag ongeveer een uur open. Onder verantwoordelijkheid van de GGD verzorgt diagnostisch centrum Starlet de testen. Testen worden uitsluitend op afspraak afgenomen. De afspraken worden ingepland door het landelijke callcenter (0800-1202). Dit telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Ook kan via de website Rijksoverheid.nl/coronatest een afspraak worden gemaakt. Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Vanaf zondagmiddag 16 augustus is het mogelijk een in te plannen. Als blijkt dat de beschikbare capaciteit is bereikt, wordt ingepland op dichtstbijzijnde andere teststraat van GGD Hollands Noorden.

Het streven is dat mensen die zich hebben laten testen binnen 48 uur worden gebeld met de uitslag. Tot die tijd mogen mensen hun huis of vakantieverblijf niet verlaten om zo eventuele verdere besmettingen te voorkomen.