GGD Hollands Noorden werd bij het zoeken naar een locatie in dit deel van de provincie ondersteund door de gemeenten Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec. Burgemeester Ronald Wortelboer van de gemeente Stede Broec: “Ik ben blij met de komst van de teststraat in Bovenkarspel. De inwoners van onze regio kunnen zich straks dus dichtbij huis laten testen. En dat is in het belang van ieders gezondheid.”

Op de nieuwe testlocatie worden door de GGD vier testlijnen ingericht. Maximaal kunnen per dag 800 mensen worden getest. De locatie in Bovenkarspel is zeven dagen per week geopend.   

In tegenstelling tot enige weken geleden zijn wachttijden voor het laten afnemen van een test nagenoeg niet meer aan de orde. Doordat de laboratoriumcapaciteit aanzienlijk is uitgebreid, kan iedereen die zich aanmeld snel terecht. Ook de uitslag van de test is relatief snel beschikbaar.