Campagne ‘Stop CO-vergiftiging’ van 13 tot en met 30 november

13 november 2017 / naar overzicht

Jaarlijks overlijden in Nederland vijf tot tien mensen door koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast worden er ieder jaar honderden mensen opgenomen in het ziekenhuis met een CO-vergiftiging. Daarom voeren we jaarlijks de campagne Stop CO-vergiftiging, samen met Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Op woensdag 15 november verschijnt het eerste bericht op onze social media.

Doe de test op Twitter!

Vandaag verschijnt een bericht op ons Twitteraccount, waarin we onze volgers oproepen een test te doen: "Herken jij de signalen van CO-vergiftiging? Doe de test!" Ook plaatsen we een bericht over de campagne op onze Facebookpagina’s VRNHN en Brandweer NHN. Houd onze social media daarom in de gaten. Doe de test en vergeet daarna natuurlijk niet onze berichten te retweeten en te delen.

Bewust van de gevaren van een CO-vergiftiging?

Met deze actie maken we Nederland bewust van de gevaren van een CO-vergiftiging! Doel hierbij is doelgroepen voor te lichten hoe je CO-vergiftiging voorkomt en herkent. Kent u de symptomen van CO-vergiftiging? De eerste lichamelijke symptomen lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voelt u zich verward, slaperig en u krijgt een versnelde hartslag.

Heeft u al een CO-melder in huis?

Een CO-melder slaat alarm zodra de hoeveelheid koolmonoxide in de lucht te hoog is. U heeft het nodig, want koolmonoxide ziet u niet, proeft u niet én ruikt u niet. Een echte sluipmoordenaar dus… Hier vindt u alle informatie over koolmonoxidemelders, onder andere waar u een goede melder koopt en hoe u hem vervolgens ophangt.

naar overzicht