Overslaan en naar de inhoud gaan

Met kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken voor jezelf en voor gezinsleden. Op de pagina's in dit menu geven we dan ook tips en advies voor een veiligere woonomgeving. Hier lees je bijvoorbeeld waar je een koolmonoxidemelder het beste kunt ophangen, hoe je een schoorsteenbrand kunt voorkomen en waarom een noodpakket zo handig is.

Drie startpunten voor een veiliger huis

1. Zoek de verschillen

Speel in een paar minuten het zoek-de-verschillen-spelletje op onze website www.mijnhuisisveilig.nl. Ontdek welke kleine aanpassingen in huis een grote impact kunnen hebben. Op deze website vind je ook gebruiksaanwijzingen en instructiefilmpjes om met eenvoudige maatregelen de kans op brand en ongelukken aanzienlijk te verkleinen.

2. Doe de woningcheck

Check of jouw woning brandveilig is aan de hand van een eenvoudige checklist. Je kunt ook je handige Woningcheck-app van de brandweer downloaden. Zoek op ‘Woningcheck’ in de Google Play Store of de App Store van Apple.

3. Voorkom brandwonden bij kinderen

Draai tijdens het koken de stelen van pannen zijwaarts, zet kopjes hete koffie en thee midden op tafel (niet aan de rand). Dat zijn heel simpele tips om brandwonden te voorkomen. Meer tips zijn te vinden op brandweer.nl. Als je op de filmpjes klikt, zie je de briljante ‘uitvinding’ die wij hebben gedaan om pannen en kopjes veiliger te maken…

Werk met ons samen

Ben je vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie en zoek je de samenwerking met ons om de veiligheid te vergroten? We komen graag met je in contact. Je kunt ons mailen via info@vrnhn.nl.