Burgemeester Nijpels was een echte betrokken burgervader voor zijn inwoners en voor de brandweer in zijn gemeente. Hij wilde, net als bij iedere brand, ook naar de brand in Aartswoud toe. Burgemeester Nijpels was regelmatig te vinden bij oefenavonden van de brandweervrijwilligers van Opmeer. Daarnaast was Nijpels nauw betrokken bij het project burgerAED, met als doel mensen met een hartstilstand snel te kunnen reanimeren. Opmeer heeft mede dankzij zijn inzet het dichtste AED-netwerk van alle gemeenten in Noord-Holland Noord. Sinds de oprichting van de veiligheidsregio was Nijpels betrokken bij onze organisatie als lid van het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Zijn hele carrière had hij brandweerportefeuilles onder zijn hoede met als laatste het vernieuwende Brandweer 360 voor risicogerichte brandweerzorg.

“Wij zijn geschrokken en verdrietig vanwege het onverwachte overlijden van burgemeester GertJan Nijpels van de gemeente Opmeer. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe. We zullen hem missen als burgervader die nauw betrokken was bij de brandweervrijwilligers en de burger-AED’ers van Opmeer en als bestuurder in ons Algemeen Bestuur en Regionaal Beleidsteam Corona. Met een grap, gedicht of kwinkslag wist hij zijn eigen visie op een memorabele manier naar voren te brengen” aldus Martin Smeekes, directeur van de veiligheidsregio.