De gladheidsbestrijding van de gemeenten houdt doorgaans de uitritten van de kazernes en posten goed schoon. Zowel de brandweer- als ambulancechauffeurs krijgen training in het rijden op gladde wegen. “Het belangrijkste is dat je je rust bewaart”, zegt bevelvoerder Thom Groot, vrijwilliger bij de brandweer in Akersloot. “Beter ietsje later aankomen, dan helemaal niet.”

De hoog opgewaaide sneeuwduinen van de afgelopen dagen maken het werk van de hulpverleners er niet eenvoudiger op. Maar door goede voorbereiding en samenwerking zorgen de medewerkers van brandweer en ambulancedienst dat zij ook in deze bijzondere omstandigheden hun werk kunnen doen. 

Wat kun jij doen?

Inwoners kunnen de brandweer helpen door brandputten of brandkranen sneeuwvrij te houden. Bij incidenten hoeft de brandweer dan niet te zoeken. Hier lees je hoe je dat doet. Ook het sneeuwvrij houden van je huisnummer is belangrijk. Bij een melding van een incident zien de ambulance en brandweer dan snel waar zij moeten zijn.

Kijk hier wat je kunt doen om goed voorbereid te zijn op sneeuw en ijs.