Door de sluiting van de reguliere teststraat aan de Handelskade, werden inwoners uit de regio Den Helder sinds zondag verwezen naar de teststraten in Heerhugowaard of Alkmaar. Winterse omstandigheden maakten het onmogelijk in de reguliere teststraat te werken. Vanaf morgen is er een oplossing voor deze ongewenste situatie. Een teststraat met een auto is in De Kampanje niet mogelijk, daarom is tijdelijk een walk-trough ingericht. Tot en met 2 maart blijft het testen in De Kampanje mogelijk. Daarna verhuizen het team bemonsteraars en ondersteunende medewerkers weer naar de Handelskade.

Door de slechte weer moest ook de vaccinatielocatie op het Evenemententerrein in Alkmaar zondag, maandag en dinsdag gesloten blijven. Mensen met een afspraak zijn toen afgezegd. Zij kunnen een nieuwe afspraak maken bij het landelijk callcenter. Er zijn extra plekken opengezet om ervoor te zorgen dat de afspraken die de afgelopen dag zijn geannuleerd snel worden ingepland. Mocht het landelijke callcenter door grote drukte lastig te bereiken zijn, dan wordt geadviseerd het later nogmaals te proberen.