Dat er toch al snel met het vaccineren kan worden begonnen heeft te maken met de goede samenwerking tussen lokale huisartsen, gemeente, huisartsenorganisatie HKN en GGD Hollands Noorden. In TXL sporthal aan de Emmalaan in Den Burg wordt vanaf 27 februari een groep eilanders opgeroepen. Het gaat daarbij om de mobiele 80-plussers, zorgverleners uit de verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging. Deze operatie duurt totaal vier dagen. Enkele dagen later zijn de kwetsbare inwoners in kleinschalige woonvormen aan de beurt. In de periode van 2 tot en met 5 maart worden zij gevaccineerd.

De leeftijdsgroep tussen 75 en 79 jaar is op 16 en 17 maart aan de beurt. Ook deze groep krijgt het vaccin in de sporthal. Dat er twee weken tussen de eerste en de tweede groep zit, heeft te maken met de beschikbaarheid van het vaccin.