Goed nieuws is dat we minder besmettingen hebben, zowel in onze regio als landelijk. Helaas is het in de ziekenhuizen op de Intensive Care (IC) nog druk met coronapati├źnten. Op basis van de meest recente IC-cijfers verwacht het RIVM dat we half april de piek bereiken. Naar verwachting is deze piek minder hoog dan eerder gedacht.

Ook testen blijft belangrijk. In april 2021 starten in heel Nederland de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers aan die pilots laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving en economie weer te openen. Tijdens de pilots gelden dezelfde maatregelen, zoals de avondklok. En iedereen houdt zich aan de basisregels, zoals handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Kijk voor meer informatie op www.testenvoortoegang.nl