Bijspringen

In ons pand in Alkmaar kwam daarom ook een team brandweermensen samen om bij te springen. De Meldkamer behandelde alle Prio 1-meldingen waarbij de hulpdiensten met optische en geluidssignalen uitrukken. Het team brandweermensen koppelde alle andere meldingen aan de dichtstbijzijnde brandweervoertuigen. Alle brandweerposten stonden hiervoor paraat.

275 meldingen

Tussen 14 uur vanmiddag en 22 uur vanavond kwamen er in totaal 275 meldingen binnen bij de Meldkamer. Bijna honderd hiervan kwamen uit Alkmaar en Hoorn samen. De meeste meldingen betroffen omgewaaide bomen, grote takken, losgeraakte dakbedekking en dakgoten. In Hoorn waaide een groot deel van het dak van een appartementencomplex eraf. Hierdoor moesten alle bewoners van de bovenste woonlaag hun woning verlaten.

Hard gewerkt

We zijn trots op al onze hulpverleners van de ambulancedienst, de brandweer en de meldkamer die zo ontzettend hard hebben gewerkt. Samen met onze partners als Politie, Rijkswaterstaat, en Hoogheemraadschap. Maar we zijn er nog niet, want de storm is nog niet voorbij. Veilige nacht allemaal!