Inzet brandweer

Van zaterdag 31 december (00.00 uur) tot zondagochtend 1 januari 08:00 uur waren er 76 incidenten waarvoor onze brandweer werd ingezet. Hierbij ging het 60 keer om brand. De piek van de meldingen bij de 112-Meldkamer Noord-Holland lag tussen middernacht en 1:00 uur. Rond 3 uur ’s nachts werd het al gauw rustiger. In alle gevallen had de brandweer de brand snel onder controle en raakte er niemand bij de branden gewond. Ongeveer 30 incidenten waren vuurwerk gerelateerd.

Inzet ambulance

In dezelfde periode werden onze ambulancecollega’s ingezet voor 163 incidenten. Hierbij ging het twee keer om letsel door vuurwerk. Eén persoon liep oogletsel op; een tweede persoon verwondingen in het gezicht.

Onstuimig weer

Het weer was onstuimig te noemen, met veel perioden met regen en vrij krachtig tot harde wind vanuit het zuidwesten. Voor de provincies Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied werd Code Geel afgegeven.

Beeld politie Noord-Holland

Ook volgens de politie Noord-Holland verliep de jaarwisseling in onze regio rustig en zonder excessen. In de jaarwisseling van 2022-2023 registreerden zij tot op heden aanzienlijk minder incidenten dan vorig jaar.

Al onze hulpverleners, bedankt voor jullie inzet!