​​​​​​De Spingschans Nieuwkomersgroep werd vrijdag 17 maart feestelijk geopend door Schagens burgemeester Marjan van Kampen, bestuurder Marita Schreur van stichting Surplus en Mireille Le Febre, directeur van basisschool de Springschans in Petten. Onder toeziend oog van ouders en kinderen van de crisisnoodopvang en leerlingen van De Springschans knipten zij een lint door, waarna alle aanwezigen de drie tijdelijke lokalen konden bekijken.

Op een eerder gedane oproep om een steentje bij te dragen in het lesgeven, reageerden twintig leerkrachten, deels gepensioneerd. Zij gaan zich allemaal inzetten om de kinderen van onderwijs te voorzien. Op dit moment zijn er 36 kinderen tussen 4 en 12 jaar die op ‘De Springschans Nieuwkomersgroep’ basisonderwijs zullen volgen. Kinderen uit de crisisnoodopvang in de middelbare schoolleeftijd gaan naar Scholen aan Zee in Den Helder.