De dag voor Koningsdag hebben de kinderen een fietsje of step versierd, waarmee ze op Koningsdag konden deelnemen aan de ‘Kinder verrassingstocht’, waarvoor zij door de ondernemersvereniging waren uitgenodigd. Onderweg kregen zij net als alle andere deelnemers een ijsje, cup cakes en een koningsbrunchbuffet.

Op de crisisnoodopvang hadden medewerkers ondertussen een echt Koningsdag-spelletjesparcours voorbereid, met spellen als spijkerpoepen, koekhappen, ober-race, blikgooien (lege blikken van de catering waren zelf versierd), zaklopen, ei-stafette en kruiwagen-race. Toen de kinderen ’s middags terugkwamen zijn ze in groepjes het spelletjesparcours langsgegaan, waar ze per gespeeld spel een sticker kregen. De afsluiting was een grote stoelendans. De winnaar mocht op de laatste stoel staan om een medaille en koningsbeker gevuld met wat lekkers in ontvangst te nemen. Vervolgens werden alle kinderen om de beurt gehuldigd. Zowel de verrassingstocht als de spelletjes vielen heel erg in de smaak. De kinderen hebben genoten van deze leuke Koningsdag in Petten, waar de dag moe en voldaan werd afgesloten. 

Blikgooien
Blikgooien