Overslaan en naar de inhoud gaan

De opvallendste incidenten:

Meerdere gewonden door vuurwerk
In Den Helder, Grootebroek en Obdam raakten mensen aan hun hand gewond door vuurwerk dat in hun hand ontplofte. In Julianadorp kreeg iemand vuurwerk in het oog en in Hem liep iemand brandwonden op door een vuurpijl die in het gezicht kwam. In Heerhugowaard kwam vuurwerk in een auto terecht dat vervolgens op schoot ontplofte.

Brand in voormalige school in De Rijp
Op het dak van een voormalig schoolgebouw in de Rijp ontstond aan het begin van de avond brand op het dak. De brand was snel onder controle.

Brand in woning in Grootebroek door vuurpijl
In Grootebroek ontstond net na middernacht brand door een vuurpijl die door een open raam in de woning kwam. Een persoon is door de ambulance ter plaatse behandeld voor rookinhalatie.

Twee auto's en woning in Julianadorp in brand
Bij een brand in twee auto's onder een carport van een woning in Julianadorp ademden bewoners en een baby rook in. Voor de baby heeft de meldkamer uit voorzorg een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is alleen een volwassene door de ambulance nagekeken en behandeld voor rookinhalatie.

Verwonding bij brand Den Helder
Bij een brand in een woning in Den Helder raakte de bewoner bij het zelf blussen van de brand gewond aan zijn been.

Agressie tegen de brandweer
Aan het begin van de middag werd in Opperdoes zwaar vuurwerk naar de brandweer gegooid. Dat gebeurde bij het blussen van een vreugdevuur. Dat vuur moest uit, omdat afspraken niet werden nageleefd. Later op de dag laaide het vreugdevuur weer op. Toen politie en brandweer terugkwamen om het vuur uit te maken werd opnieuw zwaar vuurwerk naar de hulpverleners gegooid. Ook in Alkmaar werd de brandweer bekogeld met vuurwerk. Tegen ons ambulancepersoneel is geen agressie gemeld.

144 kleine branden
De brandweer in Noord-Holland Noord kreeg van Oudejaarsdag tot Nieuwjaarsochtend 08:00 uur te maken met 144 kleine branden, waaronder auto- en containerbranden.