Overslaan en naar de inhoud gaan

Met het Facebookspelletje kunnen we duizenden mensen bereiken en ze verleiden om bewust met de tips aan de slag te gaan. Omdat het een spelletje is, zijn mensen intensiever met de boodschap bezig en is de kans groter dat ze er ook echt iets mee doen.

De eerste keer dat we het middel hebben ingezet, is het spelletje al 31.740 keer gespeeld. Na enige tijd hebben we een enquête afgenomen onder een deel van de mensen die het spel hebben gespeeld. Hieruit bleek dat mensen ook echt iets met de tips doen. De reacties van het publiek waren heel positief: ‘leuk en aangenaam’ en ‘zeer educatief’, aldus een van de mensen die het spelletje hebben gespeeld.

Donderdag 4 april horen we wie die Gouden Rookmelder wint. Natuurlijk wensen we de andere genomineerden ook veel succes.