Overslaan en naar de inhoud gaan

De meeste meldingen kreeg de meldkamer Noord-Holland tussen middernacht en vier uur ’s ochtends. In Alkmaar had de brandweer met 24 branden de meeste inzetten. Bij een buitenbrand in de Alkmaarse wijk Overdie werden onze brandweermensen bestookt met vuurwerk. Hieronder opvallende incidenten waar de hulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord mee te maken kregen tijdens de jaarwisseling 2019-2020.

Brand en ontruiming flat aan de Amalia van Solmsstraat in Alkmaar

Dinsdagavond rukte de brandweer rond 22:30 uur met meerdere eenheden uit naar een brand in een flat met vijf woonlagen aan de Amalia van Solmsstraat. De brand ontstond waarschijnlijk in een garagebox onderaan de flat. Iets na elf uur ’s avond werd opgeschaald naar GRIP 1, omdat bewoners van de flat hun huis moesten verlaten en opvang voor hen moest worden geregeld. De brandweer had iets voor middernacht de brand onder controle en gaf het sein brand meester. Even na middernacht konden alle bewoners weer terug naar hun woning nadat metingen van de brandweer geen verhoogde CO-waardes aangaven.

19-eeuwse molen aan Broekerhaven in Bovenkarspel in brand

Op dinsdagavond iets voor 22:00 uur werden onze brandweereenheden opgeroepen voor een brand in de 19-eeuwse molen ‘Ceres’ aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel. De molen stond volledig in brand. De brandweer probeerde omliggende gebouwen en het geraamte van de molen te behouden. En dat is gelukt, het houten skelet van de molen staat nog overeind. De graanmolen dateerde uit 1848 en maalde sinds de restauratie weer tarwe en spelt. Daarnaast was de molen een trouwlocatie in de gemeente Stede Broec.

Brand leegstaande bollenschuur aan de Duinweg in Schoorl

Dinsdagavond iets voor 21:00 uur zette de veiligheidsregio meerdere brandweereenheden in voor een brand in een leegstaande bollenschuur aan de Duinweg in Schoorl. De rook trok over het duingebied. Een deel van de Duinweg werd vanwege de brand afgesloten.