Meewerken aan opvang
Het bestuur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft aangegeven mee te werken aan deze opvang voor maximaal één week en voor 150 mensen. Daarnaast wordt uitgegaan van een volledige financiële dekking door het COA. De werkzaamheden bijkomend aan dit verzoek vergen een grote inspanning van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De veiligheidsregio heeft aangegeven dat het capaciteit heeft om aan deze opdracht te voldoen voor de gevraagde zeven dagen.

Afspraken opvang bij aanvang doorstroomlocatie
Bij opstart van de doorstroomlocatie in Sportpaleis Alkmaar is door het college Alkmaar met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord afgesproken dat hier ongeveer 200 mensen voor maximaal zeven dagen kunnen worden opgevangen. Het verzoek van de staatssecretaris past binnen deze afspraak. Gezien de noodsituatie is het college bereid medewerking te verlenen.

De verwachting is dat de doorstroomlocatie de komende periode minder nodig is voor vluchtelingen uit Oekraïne, gezien de inzet die reeds is gepleegd op de (tijdelijke) huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne in Noord-Holland Noord. Vanzelfsprekend blijven wij ze op een goede manier ontvangen en een plek bieden bij opvangadressen in de regio.

*In het Sportpaleis Alkmaar is de doorstroomlocatie voor regio Noord-Holland Noord voor eerste opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Meestgestelde vragen
Heb je een vraag over asielzoekers? Bezoek dan onze speciaal ingerichte webpagina via deze link.