Gezamenlijk eerbetoon

Brandweer Nederland/de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio roepen kazernes in het hele land op om een herdenkingsmoment te organiseren, door het water-ereteken te maken en de brandweervlag halfstok te hangen. Een mooi gezamenlijk eerbetoon.

Water-ereteken

In onze regio gaan zes brandweerposten om 13.00 uur het water-ereteken maken:

  • Alkmaar
  • Anna Paulowna
  • Bergen
  • Castricum
  • Heerhugowaard
  • Opmeer

Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een boog van water maken en elkaar raken op 10 meter hoogte.

Nationale brandweerherdenking. Twee brandweermannen maken het water-ereteken.
Brandweerpost Heerhugowaard op zaterdag 16 juni 2018
Nationale brandweerherdenking. Twee brandweermannen maken het water-ereteken.
Brandweerpost Avenhorn op zaterdag 17 juni 2023

Profielfoto zwart brandweerlogo

Aan alle brandweerposten in onze regio wordt gevraagd om ‘s ochtends de profielfoto van hun Facebook en/of Instagram-postaccount aan te passen naar het zwarte brandweerlogo. 

Brandweervlag halfstok

Aan alle brandweerposten in onze regio wordt gevraagd om ‘s middags de brandweervlag halfstok te hangen, van 12.00 tot 15.00 uur.

Herdenkingsmonument in Arnhem

In Arnhem staat het Nationaal Brandweermonument als eerbetoon aan alle brandweercollega’s die ons zijn ontvallen tijdens het uitvoeren van hun werk. Het monument is ook een waarschuwingsteken voor de gevaren die brandweercollega’s lopen tijdens de uitoefening van het vak. Op zaterdag 15 juni zijn genodigden welkom bij deze landelijke herdenking. Vanuit onze regio zijn Krishna Taneja, directeur/regionaal commandant, en Mostapha Nazih, teamcommandant Noordkop, aanwezig.